Австрия налага забрана за излизане на всички неваксинирани

От полунощ в Австрия влиза в сила забрана за всички неваксинирани да напускат домовете си, предаде БТА. Единствените хора, които не попадат под обхвата на забраната, са децата под 12 години, както и притежателите на сертификат за преболедуване на заразата в рамките на последните 180 дни.

Възможност за отмяна на забраната съществува и за тези, които са поставили първа доза от ваксината, но само след предоставяне на отрицателен PCR тест, направен през последните 48 часа.

image0 (9K)

Решението идва след серия от призиви от страна на правителството населението да се ваксинира, за да бъде намален броят на новозаразените.

Хората, които не са имунизирани или не притежават сертификат, че са прекарали болестта, имат право да напускат дома си само за купуване на храна, лекарства, за да отидат на лекар, на църква, на училище или в университет.

Федералният канцлер Александър Шаленберг увери, че ще бъде наложен строг контрол върху спазването на наложените мерки. Правителството предупреди също, че ще бъде наложено още по-строго ограничение, ако броят на новозаразените не намалее.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!