Автогол повали Германия срещу Франция

Световният шампион Франция победи Германия с резултат 1:0 в един от най-интересните двубои на УЕФА Евро 2020, игран на „Алианц Арена“ в Мюнхен. Единственото попадение в срещата бе автогол на Матс Хумелс в 20-ата минута, видя ЗАРАТА по БНТ.

Първото чисто голово положение в мача се отрки пред Франция. В 16-ата минута Атоан Гризман центрира от ляв ъглов удар, токапта попадна на главата на Пол Погба, който от 3 метра не успя да се разпише. В 17-ата минута „петлите“ създадоха още едно опасно положение пред вратата на Мануел Нойер. Килиан М’бапе развинти немската защита от ляво и стреля силно с десния си крак, но стражът на „Бундестима“ внимаваше и не допусна попадение.

В 20-ата минута Франция откри резултата! Пол Погба пусна хитър извеждащ пас към Люка Ернандес, който центира отдясно и Матс Хумелс, в опит да изчисти кълбото, си отбеляза нелеп автогол.

Германия можеше да изравни резултата в 25-ата минута, когато Серж Гнабри бе повален пред дъгата на наказателното поле на Франция и получи правото да изпълни пряко свободен удар. Зад топката застана Тони Кроос, който стреля силно, но право в стената.

Двата тима не създадоха повече чисти голови положения пред противниковата врата за първите 45 минути и поеха към съблекалните при резултат 1:0 в Полза на Франция, скед автогола на Матс Хумелс в 20-ата минута.


image0 (9K)