Автошествие в памет на 3-годишния Крис

Детенцето почина от тежки травми след катастрофа навръх Гергьовден

Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет на 3-годишния Кристиян, който почина от тежки травми след катастрофа навръх Гергьовден.

Протестиращите призоваха за повишено внимание при шофиране в градски условия и справедливо наказание за водача, преминал на червено и предизвикал зверския сблъсък, предава NOVA. При катастрофата бяха ранени още 9-гошината сестра и майката на момченцето.

Протестиращите масово бяха облечени в червено, за да засилят вниманието към този цвят на светофара. Те издигнаха грамада от цветя и играчки в памет на Крис, на кръстовището, където стана катастрофата.

Аз също имам деца – на 6 и на 9 години. Представям си как бих се почувствала аз на мястото на родителите! Призовавам всички да бъдем по-толерантни на пътя, да внимаваме и да спазваме закона”, заяви Боряна Георгиева.

За жалост ежедневно се отнемат много човешки животи, които просто отиват на небето, без да има наказани, без някой да си носи вината. Всеки трябва да носи своята отговорност и да се грижи за безопасността на другите”, заяви Ивайло Стоянов.

Очакваме наистина органите да си свършат работата. Просто да няма укритие на извършителя и да има справедлива присъда. Да се кара разумно, защото на пътя има невинни деца и семейства, чиято съдба може да бъде променена за секунди”, заяви Иван Иванов, чичо на Кристиян.

Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!”, написаха организаторите в социалните мрежи.

източник www.dunavmost.com

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!