Агресивен шофьор с над 3 промила алкохол причинил смърт на пътя

Един човек е загинал при катастрофа на пътя Ботевград- Врачеш снощи. Шофьорът, който е виновен за произшествието е на 42 години, седнал зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Има данни, че шофьорът е бил изключително агресивен на пътя, предава БНТ. Той имал множество административнонаказателни актове по Закона за движение по пътищата. За последните няколко години три пъти е залавян да шофира с над 1 промила алкохол в кръвта. Има връчени 19 постановления за нарушения.

Сигнал за инцидента е бил получен около 17.45 ч. вчера на телефон 112. Мъжът е задържан за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София да му повдигне обвинение за пътнотранспортно произшествие и причиняване на смърт, както и искане за постоянното му задържане под стража. Шофьорът още не е разпитан официално като обвиняем.

Според информация от свидетели шофьорът предприел изпреварване, но загубил управление над автомобила. Колата се е завъртяла и се блъснала в дърво. Загиналият е на 44 години.

В хода на разследването са извършени множество следствени действия. Продължават процесуално-следствените действия по случая.


image0 (9K)