Ад в Париж! Граната откъсна ръката на протестиращ (видео)

Граната откъсна ръката на един от участниците в протестите на „жълтите жилетки“ в Париж, съобщава Sputnik France, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

Инцидентът е станал по време на стълкновение между манифестантите и полицията край сградата на Националното събрание. Мъжът е получил травмата в резултат от взривяване на граната със сълзотворен газ GLI-F4, която обикновено използват френските правозащитни органи. В този боеприпас има около 25 грама тротил.

Както съобщава RT France, демонстрантът е закаран в болница. По думите на един от очевидците, пострадалият е фотограф, участвал в акцията на страната на „жълтите жилетки“.
По една от версиите, протестиращият е взел гранатата от земята. Полицията ги е използвала, за да разгони протестиращите, а демонстрантите са ги взимали и са ги мятали над оградата на сградата на Националното събрание.

Сътрудник на видеоагенция Ruptly разказва подробности за произшествието.

„Предавахме от Националното събрание. Протестиращите окръжиха група полицаи. Атмосферата беше напрегната. Навсякъде имаше сълзотворен газ. Чухме взрив и побягнахме към тълпата. След това видяхме ранения участник в демонстрацията и лекари от бърза помощ. Беше шокиращо!“ – цитира думите му RT.

Съботната акция на „жълтите жилетки“ е 13-а от 17 ноември насам. Тя не премина без безредици: протестиращите мятаха по полицаите различни предмети, а в отговор те използваха сълзотворен газ. След сблъсъците демонстрантите се насочиха към сградата на Сената.

Мащабните протести на „жълтите жилетки“ започнаха с искане да не се увеличава акциза върху горивото и цените на бензина. Често акциите се съпровождат от безредици и сблъсъци между демонстрантите и полицията. По данни на медиите, по време на протестите са ранени около 1900 манифестанти и около 1200 сътрудници на правозащитните органи.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.