АД! 52-ма загинаха при запалването на автобус в Казахстан

Петдесет и двама узбекистанци са загинали при запалването на автобус в Казахстан днес, предаде Ройтерс, като се позова на казахстанското министерство на вътрешните работи.

[ad id=“263680″]

По-рано властите съобщиха за 52 жертви, без да уточнят националността им.

В автобуса с казахстанска регистрация е имало общо 57 човека – 55 пътници и двама шофьори. Само петима души успели да се спасят – двамата казахстански шофьори и трима пътници от съседен Узбекистан, предава БТА.

Трагедията станала на пътя Самара-Шимкент в северозападната казахстанска Актюбинска област. Не е ясно в каква посока е пътувал автобусът „Икарус“ унгарско производство.

[ad id=“218001″]

Причините за пожара не са изяснени. Автобусът бързо бил обхванат от пламъците. На снимка се вижда, че превозното средство е изгоряло напълно.

Пътят между руския град Самара до Шимкент, Южен Казахстан, близо до границата с Узбекистан, е използван често от узбекистанци, работещи в Русия, отбелязва „Ройтерс“.

[ad id=“218548″]

През октомври влак удари в Русия казахстански автобус, превозващ над 50 узбекистанци, който бил заседнал на релси. 17 души загинаха при тази злополука.

 


image0 (9K)