Акценти на ЗАРАТА на 19 декември 2018 година

Най-ниската заплата вече ще е 560 лева

Минималната работна заплата ще стане 560 лв. от 1 януари 2019 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба, въпреки протеста на работодателските организации. Размерът й ще се повиши с 9,8% в сравнение с настоящата година, реши правителството.

70 жители на Могилово искат ремонт на пътя в подписка. Твърдят: “Община Чирпан не работи”

„Глас в пустиня са исканията ни до този момент. Канихме кмета на Чирпан, да дойде, да види в какво състояние е пътят от Винарово до тук. Да вземе отношение и да ни помогне. Няколко години пишем писма, но нищо – това са по-малко от 6 км. път, но за нас той е жизненоважен“, категорични са от селото.

Заплатите и пенсиите на Балканите. Да видим къде сме ние сред съседите

Заплатите и пенсиите на Балканите. Къде сме ние в региона и света? Обзорът на заплатите и пенсиите в съседните ни страни дава представа както за целите на сравнението, така и за общата възходяща, но бавна и неравномерна тенденция на доходите в Югоизточна Европа.

КЗП: Електронните магазини и куриерските фирми да си осигурят необходимия капацитет за празниците

В последните седмици се наблюдава един зачестяващ проблем, свързан със забавянето на доставката на поръчани онлайн стоки, потвърди председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Вижте проекта как ще изглежда разширението на парк „Артилерийски“ (СНИМКИ)

На 20 декември в зала 2 на Община Стара Загора ще бъде представен проектът за разширение на парк „Артилерийски“, за когото по решение на Министерския съвет от днес, държавата отпусна 3, 4 млн. лв.

В Стара Загора задържаха мним лечител, подвизавал се с имената Божидар и Чудомир

Обвиняемият е бил осъждан и преди за измами /за разваляне на магии/, за което му е било наложено наказание в размер на една година лишаване от свобода с изпитателен срок от три години.

Димитър Ръжев за Златена: Радвам се, че я убих. Тя беше змията, демонът

Радвам се, че я убих. Това каза без капка угризение 37-годишният Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова.

Мъжът, нападнал в автобус полицаи край Стара Загора, скочи от втория етаж на болницата

Мъжът, задържан за нападение над полицай край Стара Загора, е бил в болницата за изследвания. Оттам той се опитал да избяга, след като счупил прозорец и скочил от втория етаж на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“. Скачайки, той е получил множество травми и е настанен за лечение в болницата.

 


image0 (9K)