Ангелов: Уволнението в „Пирогов“ е заради случая с Емин

Ангелов: Уволнението в "Пирогов" е заради случая с Емин

„Пирогов“ е на печалба. Сменя се директорът, защото преди време той е огласил един случай с един съветник – Мустафа Емин.

Това коментира председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) пред журналисти в парламента, пише БТА.

Това стои в основата на смяната на директора и има много причини, заради които ние да не допускаме политически натиск за смяната на един или друг човек, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. Директорът на „Пирогов“ си върши работата, болницата е на печалба и се опитват да измислят нов скандал – с конкурсите в болницата, какъвто не съществува, допълни Костадинов.

Още по темата

13 сеп 2023 15:51

48

По-рано днес стана известно, че директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста. Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков каза, че одит, извършен в болница „Пирогов“ в периода юни 2022 – юли 2023 г., показва финансови нарушения в лечебното заведение, както и че болницата е в лошо финансово състояние.   

Костадин Ангелов посочи, че премиерът Денков е прочел доклада за „Пирогов“ и според него няма нарушения, които да изискват смяната на директора на болницата. Кой е премиерът на България, попита председателят на здравната комисия. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри, такъв е министърът на здравеопазването, коментира той. Според Ангелов докладът е „изсмукан от пръстите“, а днес е пристигнало становище, което разбива всяка една от тезите в доклада.  

Въпросът е един единствен – кой е премиерът в България, очевидно не е Денков, коментира Ангелов. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, който взема решения, които премиерът Денков казва, че няма да бъдат взети, допълни той.

Попитан дали ГЕРБ-СДС ще поискат министър Хинков да си тръгне, Костадин Ангелов каза, че Хинков не е номинация на ГЕРБ-СДС. Който е издигнал Хинков за министър, той си носи отговорността за този министър, той да взема решение какво да прави с него, допълни той.

Преди това председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира, че за пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на болница „Пирогов“, посочи тя.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)