Ангел Георгиев: Държавата е застрашена от гръцкия сценарий

Ангел Георгиев: Държавата е застрашена от гръцкия сценарий

Кандидатът за народен представител от „Възраждане“ Ангел Георгиев заяви в студиото на „България сутрин“, че няма как да имаме 20% производство на местни хранителни стои и 80% внос, а да очакваме да плащаме малко.

„Цената винаги ще е висока, когато разчитаме на внос. Проблемът е, че сме стигнали до положение, в което нашата хранително-вкусова промишленост е поставена на колене. Предлагаме премахване на ДДС за продуктите от малката потребителска кошница“, посочи гостът и припомни предложението на партията му на цените да е упомената надценката, която е наложена от всяка верига, за да може потребителят да прецени откъде да пазарува.

За украинските „туристи“ и справяне с Ковид пандемията бяха отделени 1 млрд. лв. от бюджета, изтъкна той и посочи още няколко примера за нерационално, по думите му, разходване на държавни средства.

„Таванът на надценките и таванът на цените води до черна борса. Малкият бизнес фалира, облагодетелстват се големите вериги, от които голяма част са чужди и с вносна продукция. Трябва стриктно да се следи къде има спекулации и картелни споразумения. Трябва да се повиши минималната работна заплата и покупателната способност. Спешна мярка е бизнесът да бъде върнат на регулирания пазар на електроенергия, с което ще плаща в пъти по-малки сметки“, каза още Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Aко продължаваме в този дух, държавата е застрашена от това да тръгне по гръцкия сценарий, алармира кандидатът за депутат от „Възраждане“.

Ангел Георгиев е на мнение, че няма да се стигне до приемане на еврото у нас през следваща година и обяви още веднъж, че позицията на „Възраждане“ е за запазване на лева. Не сме готови, трябва да бъде отложено членството ни в Еврозоната, смята той.

„РСМ трябва да изпълнява всички изисквания, за да стане пълноправен член на ЕС. В момента няма място в ЕС, защото там (в РСМ – бел. ред.) виждаме жестока дискриминация и потъпкване на правата на хората, които ясно и открито заявяват, че са българи“, настоя Георгиев.

От „Възраждане“ са категорични, че не трябва да предоставяме оръжия на Украйна. „Ние сме против всякаква намеса във военния конфликт. Не трябва да изпращаме войници там, търпим икономически щети от това, влошихме изключително много отношенията си с Руската федерация“, настоя гостът.

Външното министерство на САЩ се намесва пряко и грубо във вътрешните работи на България, отсече още Георгиев.

https://www.dnes.bg/

(Visited 16 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.