НАЙ-НОВИ:

Антикорупционната комисия е осъдена да плати рекордни разноски по загубено дело

Антикорупционната комисия (КПКНОПИ) е осъдена да плати над 250 хил. лв. като разноски по дело за конфискация, което е водила и загубила пред Софийския градски съд, пише Сега.

Определението на Върховния касационен съд, с което осъждането за 251 950 лв. е станало окончателно е постановено в понеделник. Комисията, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, сама се е отказала да обжалва.

Решението е по дело от 2008 г. То е заведено, защото тогава Е.В. е осъдена на година условно за укриване на 9800 лв. ДДС. Останалите трима ответници по делото за конфискация са нейни роднини.

След като жената е призната за виновна, комисията за конфискация започва проверка срещу нея и установява, че тя има имущество за над 2,3 млн. лв., за което липсват данни за законни източници и което подлежи на отнемане. През 2012 г. съдът отхвърля иска на комисията, като приема за доказано, че приходите им надхвърлят разходите.

В годишните доклади на КПКОНПИ няма данни за разноските, които комисията е осъждана да плаща, а те не са малки, защото и делата, които води в общия случай са за големи суми. Годишният бюджет на КПКОНПИ е около 19 млн. лв., които отиват предимно за персонал.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. . ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon