Антоанета Костадинова отново е убедителна в Токио

Олимпийската ни медалистка Антоанета Костадинова записа много добър резултат и се намира на добра позиция за влизане във финала на 25 метра пистолет в Токио, съобщава БНТ цитиран от ЗАРАТА.

След стрелбата за прецизност българката заема временното 3-о място с 293 точки и средно 9.767 за прецизност в тази дисциплина.

Другата ни представителка Мария Гроздева е на временната 22-а позиция в квалификацията след 288 точки и 9.600. Двукратната олимпийска шампионка навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел записа осмица.

Втората част от пресявките, които ще определят най-добрите за финала, ще се проведат утре, 30 юли, от 3.00 часа наше време.

След скоростната стрелба ще станат ясни 8-те олимпийки на 25 метра пистолет, които ще се борят за медалите. Финалът е насрочен също за петък, 30 юли, от 8.00 часа.

Антоанета Костадинова вече спечели медал в Токио. Тя завърши на 2-о място на 10 метра пистолет.

Преди българката в квалификациите на 25 метра пистолет са сръбкинята Зорана Арунович с 296 точки и защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

„Нормален резултат, нито много висок, нито много нисък“, коментира Костадинова след днешното си представяне.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!