Антоанета Костадинова спечели сребърен медал на Европейските игри в Полша

 

 

Антоанета Костадинова спечели сребърен медал на продължаващите в Полша Европейски игри, научи ЗАРАТА от БТА. В спортната стрелба на 25 м пистолет българката събра във финала 26 точки, само с една точка повече златото грабна гъркинята Ана Коракаки. Другата ни представителка Мирослава Минчева се нареди 28-а в квалификациите с 566 точки.

 

Това е пети медал за Антоанета Костадинова от Европейски игри. В дебютния форум в Баку 2015 тя спечели сребро на 25 м пистолет, след това от Минск 2019 си тръгна с два бронза – на 10 м въздушен пистолет и на 25 м пистолет и сега от Полша спечели бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м пистолет.

 

С отличието днес България вече има три медала на игрите в Полша, след сред среброто на Ивет Горанова на карате и бронза на Антоанета Костадинова и Самиел Донков в микса на спортна стрелба на 10 м пистолет.

 

В кат. 73 кг на олимпийското таекуондо Калина Бояджиева започна участието си с победа 2:0 над Дана Азран (Израел) и по-късно днес ще срещне на четвъртфинал туркинята Нафя Кюс.

 

В стрелбата с лък Иван Банчев загуби в 1/32-финал от Анти Текониеми (Финландия) с 3:7.

 

 


image0 (9K)