Антон Андонов: Свършил съм работа в полза на старозагорци, с която се гордея

Антон Димов Андонов е кандидат за общински съветник на „Движение Нашият град“. Бюлетина 55, преференция 103

Роден e на 07.04.1974 г. в гр. Стара Загора. Образование: Магистър по история и политология; ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“= Сфера на дейност: Политически консултант.  Женен, има син. Кауза в Движението: Стара Загора над всичко!

-Г-н Андонов, Вие вече сте били три мандата общински съветник. Кои Ваши постижения Ви дават основание отново да поискате доверието на старозагорци?
– Трудно мога да разкажа направеното в три мандата, но има няколко, изцяло мои, реализирани инициативи, с които наистина се гордея.
Първата е Програмата инвитро, в която Община Стара Загора подкрепя финансово двойки, отговарящи на условията, с около 3 000 лв. за инвитро процедури. С помощта на тази програма са родени вече над 600 деца и аз наистина съм щастлив от това. Гордея се също с Програмата за насърчаване на образованата раждаемост, по която всяко новородено дете с работещи родители, които имат най-малко средно образование и си плащат данъците, получава 800 лева (средствата са обвързани с минималната работна заплата, така че ще се повишават с нея).
Създаването на Млечна кухня в квартал АПК е също моя идея и кауза.
Шест години ми отне битката нито една местност в Стара Загора да не носи турско име, но и това бе постигнато.
– Ако гражданите ви дадат доверието си, на каква кауза ще посветите този мандат?
– Няма да бъде само една и никога не е само една. Този мандат ще има една особеност и гражданите трябва предварително да я знаят, а не да бъдат лъгани – публичните финанси стават и вероятно ще стават все по-малко, предвид обстановката. Ще се наложи наистина да се приоретизират нуждите в общината, да се следи стриктно за какво и как ще се разходват публичните финанси. Ще се наложи, за да имаме по-добра инфраструктура и по-добра градска среда, да позатегнем коланите по други пера. Така че ще работя с всички сили за стабилност на общинските финанси и правилното им харчене и това никак не е абстрактно твърдение – съвсем конкретно е и има своите количествени и качествени измерения.
Каузата, за която ще работя с максимално усилие, за съжаление не зависи нито от Общински съвет, нито от кмета на общината, но трябва да направим така, че с активността си да мобилизираме 11 народни представители от региона, а те – изпълнителната власт. Говора за Индустриална зона „Летището“, без построяването на която бъдещето на общината ще е много по-несигурно, мизерно и безперспективно. За тази цел не само местната власт, но и гражданите трябва да се обединим, за да получим онова, от което се нуждае общината ни, децата ни – за да имат бъдеще.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)