Апелативният съд не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд в София не даде ход на делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Причината е отсъствие на защитниците на подсъдимия Кристиан Николов, съобщава БТА.

Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат – Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за първата инстанция.

Още по темата

22 юни 2022 15:26

34

12 май 2022 15:08

37

Така следващата дата по делото е 13 юли.

През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати разноските по делото и разследването.

Според магистратите, Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първоначалното задържане на Николов.

Прокуратурата поиска 15 години затвор, като изтъкна възрастта му, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той, от своя страна, иска да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, след която почина Милен Цветков, стана точно на Великден 2020 г. – 19 април.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 9 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!