Арести за членове на СИК по сигнал на Манолова, Караянчева също пусна жалба

Арестуваха членове на СИК в град Славяново, Плевенско. Арестът е по редица сигнали за купуване на гласове, един от които е подаден от КП „Изправи се! Мутри вън!“ тази сутрин, съобщиха от екипа на Мая Манолова.

По информация на предизборния щаб на коалицията, в Плевен в момента полицията взима показания по случая и прави обиски на домовете на задържаните.

Сигнали за купуване на гласове на платформите на коалицията са получени и от Русе, където по думите им цената на глас е била 30 лв., Стара Загора – 50 лв. и Девня – 100 лв. на глас.

image0 (9K)

Граждани сигнализирали и за контролиран вот в Ихтиман и Асеновград, съобщават още от екипа на Манолова.

В Кърджали пък Цвета Караянчева внесе жалба в РИК във връзка с непозволена агитация от страна на заместник-кмета на община Черноочене Ферхат Ферхат, който стои пред секцията в село Габрово и насочва хората за кого да гласуват. В секция № 105 в село Чифлик, община Кърджали, кметицата Нефиде Иса Али е заявила готовност да предостави лични данни от картотеката на селото за 106 гласоподаватели, за да бъдат дописани в избирателните списъци, което е в нарушение на Изборния кодекс, гласи друга жалба.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!