Арестуваните на Острова не са професионални шпиони

Арестуваните на Острова не са професионални шпиони
Арестуваните на Острова не са професионални шпиони

Снимка: БГНЕС

Българите, обвинени от Великобритания в шпионаж, не са били професионални шпиони. Това коментира в студиото на Нова  Искрен Иванов.

„Те са се занимавали с дейности извън политиката и без значимо положение. Не са имали достъп до вземане на решения, които са от жизненоважно значение за британското правителство”, посочи Иванов.

Според него много често такъв тип вербовчици търсят информация от обикновени хора.

Още по темата

31 май 2023 10:02

20

21 окт 2022 18:34

209

„Ключовото тук е, че са били част от българската общност във Великобритания, както и част от изборните комисии. Това е дало възможност на тези, които са ги вербували, да влияят на изборния процес. Ако погледнем електоралната карта на България, ще видим, че вотът в чужбина е много значим”, добави още Искрен Иванов.

По думите му страната ни е в пълно информационно затъмнение за обвиненията срещу лицата. „Става въпроса за информатори, които са подавали информация за настроенията в българската общност. България трябва да се интересува и възползва от случая. За нашите служби би било полезно да знаят с кого са общували тези хора, можем ли в България да очакваме подобни явления и под каква форма”, подчерта още Искрен Иванов.

https://www.dnes.bg/

(Visited 27 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)