Атанасова: ГЕРБ ще влезе в зала за бюджета и РСМ

ГЕРБ ще присъстват в зала, за да се гласуват законите, които са от дневния ред на българското общество. Това са Законът за държавния бюджет, законите свързани с Националния план за възстановяване и френското предложение за отпушване на европейската интеграция на РС Македония. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

23 юни 2022 12:18

262

„На проведения тази сутрин председателски съвет беше представена програма за седмичните заседания на парламента, която е извън обществения дневен ред. На председателския съвет заявих, че дневният ред на обществото е предложенията по Закона на държавния бюджет, съответно бюджетите на ДОО и НЗОК. Нашата парламентарна група направи своите предложения по законопроектите“, каза Атанасова.

ГЕРБ са предложили на председателския съвет да се изработи дневен, ред, който отговаря на обществените очаквания. „А именно – всички законопроекти, които касаят средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Вече няколко дни се спекулира с тази тема. Този законопроект е внесен от МС на 2 юни. Нищо друго по темата План за възстановяване няма постъпило в деловодството на НС. Нашата парламентарна група винаги ще бъде в зала, когато се обсъжда Планът за устойчивост и средствата от ЕС“, заяви Атанасова.

Втората тема, по която ГЕРБ ще бъдат в зала е Законът за държавния бюджет. „Ще защитаваме направените от нас предложения за парите, свързани с доходите на български пенсионери, на най-уязвимите групи от нашето общество ще бъдат подкрепени“, заяви председателят на парламентарната група.

Третата тема излиза извън рамките на българския парламент и от дневния ред на Европа. Това е темата за РС Македония.

„Отново подчертавам, че МС не е внесъл проект за решение в НС, това направиха две от ПГ. С една трета от членовете на Външната комисия предложихме да има извънредно заседание, на което да се обсъдят тези два проекта за решение и колкото е нужно да се дебатира в комисия и в зала, но тези проекти да станат част от дневния ред на парламента. Такова заседание не е свикано и до този момент“, заяви Атанасова.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)