Атанасова: Имунитетът на Борисов не е бил част от преговорите

Атанасова: Имунитетът на Борисов не е бил част от преговорите
Атанасова: Имунитетът на Борисов не е бил част от преговорите

Снимка: БГНЕС

„Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. … Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство“, заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ нивото на политическия разговор, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на заседание на Националния съвет на ПП, трябва спешно да бъде променено.

Атанасова подчерта, че от ГЕРБ нямат планове да прекратят общото управление с ПП-ДБ след местните избори.

„Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. … Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние“.  

Десислава Атанасова коментира и поискания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че гласуването по тази тема не е била част от преговорите за кабинет.

„Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи. Свързвам обявяването на искане за сваляне на депутатски имунитет с факта, че съдебната реформа е в ход и не може да бъде спряна“.

https://www.dnes.bg/

(Visited 26 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.