Атанасов радостен, че ще има правителство

Атанасов радостен, че ще има правителство

Важно е как изглежда съставът на правителството и как ще работи. Заявката на акад. Николай Денков и на Мария Габриел е, че ако правителството не може да работи по програмата, те ще си подадат оставката, припомни Атанасов. България е над всичко, защото ако не се състави редовно правителство, означава „да продължи управлението на президента Радев, а ние смятаме, че това не е полезно за държавата във външен и вътрешен политически план“, каза Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ, пред БНР.

В отговор на въпрос дали ще подкрепят състава на правителството Атанасов каза, че още в предизборната си кампания са заявили, че ще направят всичко, за да има България редовно правителство. Буксуването две години е вредно за икономиката на страната, допълни той и изрази радостта си, че с втория мандат на „нашата политическа сила ще бъде избрано редовно правителство и ще успеем да прекратим политическата криза, за да може да се посрещнат всички предизвикателства, защото имаме много въпроси, които трябва да се решават.“

Атанасов зададе въпрос, свързан със записа, направен на заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, за който се твърди, че е направен от Радостин Василев с таблет, към специалните служби, към прокуратурата и към следствието как може да има запис на най-важното заседание на политическия орган на сила, която ще получи мандат за управление на страната, и досега да няма разследване кой го е направил и с каква цел. Има технически механизми за проверка дали записът е направен с таблет, каза още той. Поставя се въпросът кой записа заседанието на политическия орган, допълни Атанасов.

Вицепрезидентът заговори за заговор, друг започна да обяснява, че това е опит за преврат и аз питам коя е тази сила, която мобилизира капацитет да се опита да не се състави редовно правителство, добави той. По думите му Радостин Василев в тази история е „инструмент“.

https://www.dnes.bg/

(Visited 23 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.