НАЙ-НОВИ:

Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество

Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество

Снимка: БГНЕС

Абсолютна подкрепа за министър Кацаров, „зеленият сертификат“ е един от начините да живеем относително нормално в тази много тежка ситуация. Ваксините са единственото ни оръжие срещу пандемията, ситуацията е много трудна“. Това заяви пред БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Може би бяха прекалено бързо наложени мерките, но „зеленият сертификат“ е ефективен инструмент да успокоим ситуацията и да стимулираме процеса по ваксинация, коментира Пеканов. По думите му принуда няма – тъй като има възможност и чрез тестове хората да си набавят „зелен сертификат“.

Според Пеканов министър Кацаров е взел правилните решения. Много граждани се притесняват, защото не са информирани правилно, в целия свят са се ваксиниали 2,7 млрд. души, това не е довело до сериозни негативни последици, каза вицепремиерът.

Той заяви, че разбира притесненията на гражданите, но не и когато политическите лидери се възползват от страховете на хората в най-неподходящия момент. Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество, каза Пеканов.

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon