БАБХ: Обръщайте внимание на цвета на месото по витрините

[ad id=“263680″]

БАБХ започва засилени проверки за Коледните и Новогодишни празници

От днес -20 декември, Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки, по повод Коледните и Новогодишни празници. Ще се инспектират предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Инспекторите ще следят за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, както и регистрацията на обектите и съответствието на сградов фонд и оборудване.

Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни. По време на празниците Агенцията по безопасност на храните ще има дежурни екипи. Те ще извършват проверки по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн, или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.

[ad id=“225664″]

Д-р Галя Викьова от Агенцията по безопасност на храните посъветва потребителите да обръщат специално внимание на цвета на месото:

„Прясното месо е с розово-червен цвят. При телешкото е малко по-червено. Също така видимите мазнини са светли, бели до кремави. При по-възрастните животни са малко по-кремави. При натискане с пръст върху съответното парче месо много бързо се възстановява тръпчинката, която се получава“, обясни Викьова.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)