БГ Роналдо се завръща във футбола, ето къде ще играе Дани Златков през пролетта

Дебютиралият в ММА Даниел Златков, който се би в Spartacus Fighting Championship/SFC 6 в зала „Арена Армеец“ и победи телевизионния водещ Атанас Михайлов, изненадващо се завърна във футбола. Бившият национал на България беше обявил, че не иска да играе повече футбол, след като участва в Биг Брадър, но утре подписва официално договор с Локомотив (София), научи Sportal.bg.

[ad id=“263680″]

=

Столичани са на трето място във Втора лига, но амбициите са да се завърна в елита още през лятото. Собственикът на „железничарите“ Иван Василев е убедил Златков да се върне към футбола, след като се беше фокусирал върху това да прави кариера в ММА. Днес Златков постигнал договорка с боса на Локомотив, като утре ще подпише за година и половина, след което ще направи първа тренировка с „червено-черните“ на клубния стадион. 28-годишният защитник игра за последно на трети юли за беларуския Шахтьор Солигорск, за който записа три мача и едно попадение, преди да си прекрати договора.

Златков е юноша на Пирин (Благоевград), с който дебютира в мъжкия футбол. Той е играл още за Пирин (Гоце Делчев), Миньор, Славия, Болуспор (Турция), Ботев (Пловдив), Черно море и Шахтьор Солигорск (Беларус). През ноември 2016 година беше викнат в „А“ националния отбор на България при победата с 1:0 над Беларус в световната квалификация за Русия.

[ad id=“225664″]

=

Новият защитник на Локомотив има общо 200 мача и 13 гола в професионалния футбол, като след около месец се очаква да бъде готов за игра, тъй като не е тренирал последните шест месеца. Той се очаква да бъде основна част в тима на Младен Додич, тъй като Александър Бранеков се оплаква от старата си травма.

„Да, Даниел Златков ще играе при нас. Нека утре да стане всичко официално, след което ще коментираме, но се разбрахме. Момчето е мотивирано да помогне на Локомотив да се завърне в Първа лига и догодина да ни помогне в елита. Всички знаят неговите качества, след като само преди година и половина беше национал на България“, заяви Василев.


image0 (9K)