Безлов: Убийството на Къро не е типично за родната престъпност

Безлов: Убийството на Къро не е типично за родната престъпност

Снимка БГНЕС

„Убийство, в което е включено и семейството на мишената, не е типично за българската престъпност. Има едва едно изключение от Бургас“. Това заяви експертът по сигурност Тихомир Безлов пред БНТ по повод разстрела на Красимир Каменов – Къро вчера в Южна Африка.

Според официалната информация от местната полиция четирима души от български произход на видима възраст между 40 и 50 години са разстреляни в предградие на Кейптаун. Би Ти Ви съобщи, че това са Каменов, съпругата му, охранител и икономка.

Безлов заяви, че има хипотези, които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи.

Още по темата

25 май 2023 13:43

272

„Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено“, посочи той.

Според него убийството му може да бъде обяснено и с участието му в местни кокаинови канали, тъй като е имало подозрения, че той е информатор на южноафриканската полиция.

Безлов заяви, че Каменов е наследник на ВИС-2.

„След убийството на Георги Илиев основните интересни активи на ВИС бяха поставени под контрол на Къро и негов колега от групировката“, каза Безлов.

По неговите думи, когато в България има дълга политическа нестабилност, възникват проблеми с организираната престъпност.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)