Безос критикува призива на Байдън за намаляване на цените на бензина

Безос критикува призива на Байдън за намаляване на цените на бензина

Основателят на Amazon Джеф Безос. Снимка: Robert Perry/EPA/Bloomberg

image0 (9K)

Основателят на Amazon Джеф Безос поднови конфликта си с Белия дом през уикенда, като критикува президента Джо Байдън, че е призовал компаниите, управляващи бензиностанции, да намалят цените си, предава Ройтерс.

В събота Байдън заяви в Twitter, че „това е време на война и световна опасност“ и поиска от компаниите да намалят цените на бензина си, които нараснаха до около 5 долара за галон в много части от страната.

„Намалете цената, която искате на бензиностанциите, за да отразява разходите, които правите за продукта. И го направете сега“, заяви президентът.

Скоро след това Безос написа в Twitter: „Ох. Инфлацията е твърде голям проблем за Белия дом, за да продължава да прави подобни изявления. Това или е явна дезориентация, или дълбоко неразбиране на основите на пазарната динамика“.

В неделя прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отхвърли критиките на Безос, като заяви, че цената на петрола е намаляла с около 15 долара за барел миналия месец, а цените на бензиностанциите са останали почти непроменени.

„Но предполагам не е изненадващо да смятаме, че петролните и газовите компании използват пазарната си сила, за да извличат рекордни печалби за сметка на американците заради начина, по който се предполага, че работи нашата икономика“, написа тя в Twitter.

Безос е влизал в спор с администрацията на Байдън и преди. През май той обвини президента, че подвежда обществото и заяви, че администрацията му е виновна за ускоряването на инфлацията.

https://www.investor.bg/

(Visited 41 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!