Безумните закони в Северна Корея

За Северна Корея не се знае много, защото режимът на Ким Чен Ун води много затворена политика. Освен с ядрените опити, страната е известна със странните си закони, които ограничават правата и свободите на нейните граждани.

[ad id=“225664″]

Вижте ги:

image0 (9K)

В Северна Корея Библията се приема като символ на западната култура и притежанието й е забранено, тъй като можело да окаже лошо влияние върху държавния ред. Лидерът Ким Чен Ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекуции на хора, които са разпространявали Библията.

Правителството решава къде да живее всеки и каква кола да кара. Само 1 на 1000 корейци имат право на личен автомобил. А едва 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има култ към личността. Всеки, който проявява неуважение към лидера на партията, го очакват многобройни наказателни закони. Предполага се, че в страната има около 34 000 паметника , изобразяващи лидерите на управляващата династия.

[ad id=“263680″]

В Северна Корея има задължителен доброволен труд. Официалната работна седмица е петдневна, но на шестия се полага доброволен обществен труд.

Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже да гласува, веднага го изпращат в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и вие можете да избирате само между 10 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18, одобрени от правителството.

Един от най-жестоките закони е законът за трите поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той ще бъде наказан, а също родителите му, съпругът, съпругата или децата му.
Източник:dariknews.bg

(Visited 13 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!