Белгия разгроми Русия в Санкт Петербург

Отборът на Белгия победи Русия с класическото 3:0 в един от най-интригуващите двубои в Група „B“, игран на „Санкт Петербург Арена“, видя ЗАРАТА по БНТ.

Ромелу Лукаку откри резултата в 10-ата минута след фрапантна грешка в руската отбрана, а влезналият като резерва Тома Муние покачи на 2:0 след индивидуална грешка в защита на Денис Черишеф. В 88-ата минута Ромелу Лукаку вкара втория си гол в срещата и по този начин направи резултата класически в полза на „червените дяволи“.

Символичният домакин Белгия поведе в резултата в 10-ата минута чрез Ромелу Лукаку. Централният защитник на Русия Андрей Семьонов не се разбра с колегата си в отбрана Георгий Джикия кой да избие една центрирана топка в наказателното поле на „Сбораня“, кълбото се озова в краката на Лукаку, който от 12 метра се разписа в долния ляв ъгъл на Антон Шумин.

В 34-ата минута белгийците нанесоха втори тежък удар по амбициите на Русия да извлече нещо от тазвечерния мач. Футболистът на Борусия (Дортмунд) Торген Азар центрира остро от дясната страна на руската защита, стражът Шунин се намеси неубедително, отбитата топка попадна в непокрития Тома Муние, който хладнокръвно покачи резултата на 2:0 в полза на „червените дяволи“.

В 88-ата минута преднината на Белгия в мача стана класическа. Дер Донкер пусна страхотен извеждащ пас от над 25 метра към Лукаку, който стреля по земя и преодоля опеката на Антон Шунин.


image0 (9K)