НАЙ-НОВИ:

Бенчо Бенчев вече е обвиняем, че е помогнал на Очите да се укрие

Зам.-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев вече е обвиняем.  Прокуратурата повдигна обвинение срещу него за това, че е помогнал на издирвания Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, да се укрие.

[ad id=“225664″]

Днес, 8 август, в Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 2 август 2018 г. до 5 август 2018 г. в град Истанбул, Република Турция, е спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК, обявиха в прессъобщение от Апелативна прокуратура – Бургас, предаде Канал 3.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил затвор до 5 години.

[ad id=“263680″]

-->

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при Районна прокуратура-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови