Бербатов: С Роналдо в състава си Манчестър Юнайтед става претендент за титлата

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и националния отбор на България Димитър Бербатов заяви, че завръщането на Кристиано Роналдо при „червените дяволи“ превръща отбора в реален претендент за титлата във Висшата лига.

Според Бербатов цялата футболна общност е развълнувана от завръщането на Роналдо в Юнайтед, дори и тази част от нея, която не са фенове на португалеца или на 20-кратните шампиони на Англия.

image0 (9K)

„Всички се вълнуват, дори хората, които не харесват Роналдо и Манчестър Юнайтед. Той отново си е вкъщи и това ще вдигне духа на играчите в Манчестър Юн. Всички знаем кой е той и какво може да предложи. И най-накрая, след толкова дълго време, тимът може да стане претендент за титлата и да я спечели. Самото име Роналдо кара всички от Юнайтед да си кажат „ОК, вече имаме шанс за титлата“. И все пак в действителност не всичко е толкова лесно. Футболът е отборна игра, тимът разполага с 20 играчи и всеки трябва да помага“, сподели българинът в интервю за Talk Sport.

Настоящият кандидат за президент на БФС заяви още, че умението на Роналдо да печели мачове може да се окаже ключово за Юнайтед.

„Кристиано е постигнал всичко във футбола, той знае как да печели. Ето защо е важно играчите около него, особено младите, да започнат да се учат от него какво е да си истински победител и това да стане част от манталитета на целия отбор, който пък да започне да се представя по-добре. И когато се нуждаеш от нещо специално – примерно резултатът е 0:0 или просто не ти върви – тогава ти трябва пряк свободен удар, корнер или какъвто друг магически момент, за да спечелиш срещата, и ти имаш него“, сподели Бербатов, който си партнираше с Роналдо през сезон 2008/09 в Юнайтед.

(Visited 59 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!