Берлускони обеща да въведе плосък данък, ако спечели изборите

От партията му смятат, че това ще даде нов старт на икономиката и ще вдигне данъчната събираемост

[ad id=“225664″]

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони заяви, че ако неговата партия „Италия, напред“ спечели парламентарните избори на 4 март, той ще въведе плосък данък – първоначално на равнище 23% преди да го намали до под 20%, пише The Local, цитиран от Фокус.

В момента данъчната система на страната е прогресивна, като достига до 43% за най-богатите. Думите на Берлускони, който, докато бе министър-председател в течение на три мандата, дори не е споменавал, предизвикаха критика от настоящия премиер Матео Ренци, който изрази почуда откъде ще дойдат средствата, необходими за финансите на страната. „Плосък данък от 15% ще ни струва 95 млрд. евро, такъв от 20% – 57 млрд.“, изчисли той.

[ad id=“263680″]

Председателят на парламентарната група на „Италия, напред“ Ренато Брунета заяви, че плоският данък е „революционна мярка, която ще даде нов старт на икономиката, след като настоящето правителство-бедствие си тръгне“. Според него по-малките данъци ще бъдат компенсирани от по-малкото им укриване и по-високата покупателна способност за домакинствата.

Нова телевизия

(Visited 5 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!