Берое загуби във Враца от Ботев

Берое загуби минимално с 1:0 гостуването си на Ботев (Враца) в мач от 18 кръг на първенството, видя ЗАРАТА. Първото полувреме бе равностойно, но домакините успяха да поведат в 42 – та минута след попадение на Дориан Бабунски, който се разписа след удар с глава. През втората част „Берое“ бе по-активен и търсеше попадението.Старозагорци обаче така и не успяха да отбележат, с което загубиха и двубоя.

Двубоят започна равностойно. Домакините разчитаха предимно на дълги подавания, а „Берое“ на постепенна атака.

Първият удар в срещата дойде в 7 – та минута след пробив на Лебон, който успя да навлезе в пеналта и да шутира, но не намери очертанията на вратата.

В 13 – та  минута Василев изведе Бабунски в наказателното поле, но Ганев успя да блокира удара на напдателя и топката излезе в корнер.

Пет минути по-късно Ненов отправи удар от дистанция, топката срещна тялото на играч на Берое, срещна гредата и излезе в корнер.

Домакините излязоха напред в резултата в 42 та  минута. Ненов центрира в пеналта от фланга, а непокритият Бабунски прати топката в мрежата след удар с глава – 1:0.

Минута след това Даскалов отправи много опасен удар от около 25 м, а топката мина на сантиметри от гредата.

Пет минути след подновяване на играта домакините изпълниха статично положение, топката бе избита и попадна в Бауренски, който стреля от границата, но Ганев успя да улови.

Лебон центрира в наказателното поле от фланга в 57 – та  минута, а Тунгара отправи удар с глава, който обаче бе неточен.

В 63 – та  минута Фуртадо центрира отлично в наказателното поле, където Лебон овладя и опита удар, който обаче бе блокиран. Топката попадна в Даскалов, който пък стреля от дъгата, но прати топката над вратата.

Три минути след това Лебон направи пробив, навлезе в пеналта и предостави за Фал, който стреля в движение, но не намери очертанията на вратата.

Берое продължи да атакува и в 82 – та  минута Генов центрира много опасно в пеналта. Костов изби, но в краката на Тунгара, който веднага отправи удар от границата на пеналта, но топката мина над вратата.

Пет минути преди края на мача Камбуров намери фал в наказателното поле, а той центрира. Генов успя да отправи удар с глава, но Костов спаси.


image0 (9K)