Берое и Спартак не се победиха на стадиона под Аязмото

 

Берое (Стара Загора) и Спартак (Варна) завършиха 1:1 в среща от 33-ия кръг на efbet Лига в групата за разпределението на местата 11-16, видя ЗАРАТА. Двете попаденията паднаха преди почивката чрез Евандро за гостите и Серкан Юсеин за Берое.
Още в 6-та минута домакините от Стара Загора можеха да излязат напред в резултата, но гредата спаси вратаря Фигейредо. Всичко стана след изпълнение на свободен удар от Симеон Мечев, топката попадна у младия Васил Василев. Той я продължи към Макс Челич, но ударът му беше докоснат от вратаря и се удари в горната греда.
В 19-ата минута гостите от Варна откриха резултата чрез Евандро Фелипе, който получи дълго подаване от Лерой Микелс. Евандро надбяга защитник и преследващия го Симеон Мечев и пусна топката под плонжа на вратаря Караджов. Само след една минута Спартак можеше да удвои преднината си, но излезлия на 9-10 метра от вратата Баланюк стреля в тялото на противник, а не намери път към мрежата.
Гостите от Варна продължиха да контролират събитията на терена и вместо да се оттеглят на полувремето с преднина, бяха наказани от далечен и коварен удар на Серкан Юсеин, който изненада вратаря Фигейредо.
В 56-ата минута Спартак можеше да поведе в резултата, но ударът от далече на Лерой Микелс се плъзна по горната греда и излезе в аут.
Беройци също имаха някои добри ситуации, като в 81-та минута Уерди Мара стреля от десетина метра, но неточно по диагонала. 10 минути по-рано двама футболисти – Челич и Калоян Кръстев се разминаха с топката след изпълнение на ъглов удар.


image0 (9K)