„Берое“ отпадна в турнира за Купата на България

„Берое“ отпадна от „Ботев“ (Пловдив) в мач от осминафиналите от турнира за Купата на България. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол и изиграха равностоен двубой. В продълженията също не падна попадение и четвъртфиналиста бе определен след изпълнение на дузпи. Там играчите на „Ботев“ бяха по-точни и продължиха напред в турнира.В първите 15 минути на мача двата тима представиха много борба по терена, но и твърде много грешни подавания, които попречиха да има сериозни опасности.

В 16-та минута Неделев центрира опасно от фланга, но Петков извърши груб фаул в атака срещу Перниш.

Най-сериозното положение до този момент дойде в следващата атака, когато Вандерсон направи страхотен пробив в пеналта и върна топката за Бриджидо, който веднага стреля от точката за дузпа, но Перейра изби от голлинията в корнер. В 36 – та минута Цонев намери Бандаловски с дълъг пас е пеналта, а той веднага стреля към вратата. Топката обаче рикошира в бранител и излезе в корнер. Отново Бандаловски засече топката с глава след ъгловия, но не намери целта.

В 40-та минута Вандерсон намери Камбуров, а нападателят центрира на втора греда, където Цонев игра с глава, но не затрудни Кайзер.

В 53-та минута Василев проби по фланга и центрира опасно в пеналта. Там се получи разбъркване, но „зелените“ не успяха да стигнат до удар.

Четири минути след това топката попадна в Афонсо, който бе на стрелкова позиция и шутира по диагонала, но Перниш улови.

В 67-та минута Афонсо за трети път стреля от опасно положение, но Перниш спаси отново.

Три минути след това Алфредо стреля след центриране в пеналта, но Кайзер внимаваше и улови.

В 73-та минута Райноев проби през центъра и намери Алфредо в пеналта. Бразилецът се опита да намери Камбуров, но се получи страхотно разбъркване, при което два удара на играчи в зелено бяха блокирани и в крайна сметка топката бе изчистена.

Минута преди края на редовното време Гаджев намери с дълъг пас Вандерсон, а той центрира в пеналта, където Алфредо игра с глава, но не успя да нанесе добър удар и топката бе избита в крайна сметка.

В добавеното време „Берое“ имаше страхотен шанс. Вандерсон намери Бандаловски в пеналта и бранителят стреля, но Кайзер се прояви със страхотна намеса. Топката попадна в Гаджев, който също шутира, но топката срещна тялото на Димитров.

Така двата тима не успяха да се победят в редовното време и срещата влезе в продължения.В 92-та минута Мешка бе изведен чудесно от Алфредо сам срещу Кайзер, но ударът му срещна гредата. Бриджидо направи добавка и вкара, но голът бе отменен заради засада.

Пет минути след това „Ботев“ на два пъти застраши вратата на „Берое“ след центрирания, но Перниш се намеси успешно.

„Берое“ също застраши стража на гостите с опасни центрирания, но като цяло двата тима действаха доста предпазливо в първото продължение.

През второто продължение „Берое“ определено бе по-активния отбор и търсеше попадението.

В 115-та минута Фирцулеску центрира много добре от фаул, а Алфредо засече с глава. Топката обаче мина на сантиметри от гредата.

Две минути след това Вандерсон проби много добре в пеналта и пусна успореден на голлинията пас. Топката обаче премина през куп от играчи и никой не успя да я засече.

Домакините продължиха да притискат своя противник, но до края на продълженията не падна гол и двубоят трябваше да бъде решен след дузпи.

ДУЗПИ

Първи зад топката застана Алфредо, който реализира и даде преднина за своя тим.

Тодор Неделев също отбеляза и изравни.

Гаджев изпълни за „Берое“ релизира – 2:1.

Ствън Петков бе изпълнител за гостите, но прати топката над вратата.

Трети изпълнител за „Берое“ бе Ангелов, но Кайзер отрази неговия удар.

Димитър Пиргов възстанови равенството.

Зад топката за домакините застана Драгош Фирцулеску и реализира за 3:2.

Перейра също вкара своята дузпа и отново изравни.

Пета дузпа за домакините изпълни Мартин Райнов, който не успя да намери вратата и топката мина над вратата.

Решаваща дузпа за гостите изпълни Терзиев, който отбеляза и прати своя тим напред в турнира.


image0 (9K)