Бившият на Анна Нетребко ще пее у нас по покана на Соня Йончева

Бившият на Анна Нетребко ще пее у нас по покана на Соня Йончева
Бившият на Анна Нетребко ще пее у нас по покана на Соня Йончева

Снимка БГНЕС, архив

Световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот, известен и като бивш партньор на Анна Нетребко, ще посети България за първи път в края на октомври. Той ще открие програмата „Съкровени гласове“, организирана от компанията на Соня Йончева SY11.

На 27 октомври Шрот ще изнесе концерт с танго репертоар в столичната зала „България“. Очаква се Йончева да пристигне специално за концерта и обещава изненада за публиката, пише „Сега“.

„Червено танго“ е спектакъл, вдъхновен от страстния танц. Представлението се радва на голям интерес по света и получава отлични критики.

Ервин Шрот е роден на 21 декември 1972 г. в Монтевидео, Уругвай. Своята забележителна кариера започва на 22-годишна възраст в операта „Андреа Шение“. Преди да спечели „Опералия“ , той е победител в конкурси като Carlos Gomez и Juventudes Musicales. Следват бляскави участия в „Дон Жуан“, а критиката го обявява за един от най-добрите певци на Моцартов репертоар.

Ервин Шрот е чест гост на сцените на „Ла Скала“ в Милано, Метрополитън Опера, Националната опера на Париж, Баварската държавна опера, Вашингтонската национална опера, Виенската държавна опера, Театро Колон в Буенос Айрес, „Ковънт Гардън“ и други.

Ервин Шрот има дъщеря от първия си брак. Шест години живее с руското сопрано Анна Нетребко, от която има син Тиаго Аруа, роден на 5 септември 2008 г. във Виена. Двойката се разделя през 2013 г. Двамата нямаха брак, а живееха в гражданско партньорство.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)