Бивш главен секретар на МВР за убийството на Марангозова и бегълците Божков и братя Галеви

Трудно ми е да вляза в кожата на един подполковник от НСО. Не мога да обясня как се приема такава поръчка, заяви бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия относно убийството на фараонката Станка Марангозова.

„Не знам колко добър служител е бил, защото това не е едно от най-добре организираните убийства, за които съм чел. Трябва да поздравим колегите от прокуратурата, които намериха слабостите и се справиха много добре“, каза той.

„Надявам се, прокурори и полицаи да продължат да работят заедно, докато се произнесат и трите инстанции“, заяви още Георгиев.

„За колко абсурда говорихте от сутринта. Най-трудно им е на комиците в момента, защото те не могат вече да ни разсмеят чрез абсурда. Животът ни вече е станал такъв – абсурден“, смята бившият главен секретар на МВР.

„Много сложно може да направиш така, че да задържиш всички едновременно. Може да задържиш някого само тогава, когато си имал достатъчно данни за да го сториш. Има си техники на разследването и съм сигурен, че ако е имало възможност Иво Масларов да бъде задържан към момента, той е щял да бъде хванат“, каза той.

Според него е скъпо да се криеш в чужбина. „Не знам къде са и братя Галеви. Някъде явно“, заяви той.

На въпрос защо е допуснато Васил Божков да си тръгне, след като е имало още от декември разследване срещу него: „Процесът е формален – трябва да имаш достатъчно доказателства, за да задържиш някого – дали е беден или богат, няма значение. Човешките същества имат равни права. Не може да задържиш някого без основание. Нека не бъркаме кючек с менуета“, заяви Георгиев.

„Пак казвам, не е лесно 20 години да живееш и да знаеш, че всеки един момент може да бъдеш хванат и задържан. Не им е хубаво на тези хора. Няма как да ви е хубаво, че ви търси Интерпол“, каза той.

Георгиев коментира и скандалните катаджии. Според него едни 10% сега от МВР свалят нивото на останалите десетки хиляди служители на вътрешното ведомство и напомни, че чалгаджиите вече имат деца.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!