Бивш френски министър разследван за сексуален тормоз

Бивш френски министър разследван за сексуален тормоз

Снимка: Pixabay

Парижката прокуратура започна разследване срещу бившия министър на екологичния преход (2017-2018) Никола Юло, който беше обвинен от няколко жени в сексуален тормоз и изнасилване. Отбелязва се, че прокурорката Лора Беко е започнала разследване, въпреки факта, че самите предполагаеми жертви не са подали жалба в прокуратурата.

По думите й целта на предварителното разследване е да се установи „дали декларираните факти могат да се квалифицират като престъпление, както и дали е изтекла давност на деянията“.

Четири жени говориха по Франс 2 в четвъртък за случаи на тормоз от Юло между 1989 и 2001 г. През този период Юло е популярен журналист и водещ на екологична програма. По-късно още две жени изпратиха писмените си признания до редакцията на телевизионния канал BFM.

Една от шестте предполагаеми жертви е била под 18 години по време на събитията. Самият Юло отрече тези твърдения в ефира на BFM в четвъртък, като в същото време каза, че напуска публичното пространство, за да защити близките си и фондацията си, която насърчава екологични инициативи.
 

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!