НАЙ-НОВИ:

Бизнесът в Плевен протестира срещу противоепидемичните мерки

Бизнесът в Плевен протестира срещу противоепидемичните мерки, въведени от здравното министерство.

Множество служители в заведения  за хранене, нощни клубове, дискотеки, детски клубове, сватбени и парти агенции, таксиметрови шофьори, диджеи, аниматори и други се събраха пред театър „Иван Радоев“.

Те преминаха през централната улица на града и спряха до сградата на Областна администрация. Протестът беше под мотото „Свобода за бизнеса“.

“Не желаем да затваряме нашите обекти, защото няма как само един бранш да изнесе цялата тежест на пандемията”, каза за БТА Огнян Георгиев, собственик на верига от заведения в Плевен и областен председател на Българската асоциация на заведенията.

„Виждаме как навсякъде не се спазват мерките, омръзна ни ние да сме единствената изкупителна жертва“, категоричен бе той. Според него мярката „60 на 40“ не работи.

Още по темата

8 сеп 2021 15:50

617

8 сеп 2021 10:17

46

„Трябва да си фалирал, за да може да се възползваш от нея. Загубите за бизнеса ни са в дългосрочен план. Не можем да задържим сегашния си персонал и не можем да наемем нов, защото вече никой не иска да работи в заведение. Настояваме за оставката на здравния министър“, добави Георгиев.

„Протестът ни е за отпадане на вечерния час“, каза Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.

Той подчерта, че предприемачите трябва да бъдат оставени да работят, да инвестират и да откриват работни места.

“Всичко друго ще доведе до срив в икономиката, до загуба на работни места и най-страшното – до заличаване на професии в ресторантьорския сектор“, категоричен бе Петров.

Участниците в митинга заявиха, че ще продължат с протестите до пълната отмяна на мерките и ще подкрепят недоволството в транспортния бранш в столицата.

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon