В битката срещу олигарсите Валентин Златев трябва да е следващият, заяви Валери Симеонов

Валери Симеонов: В битката срещу олигарсите Валентин Златев трябва да е следващият. Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата.

Създал си е присъдружната съответно асоциация на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ.

Законът трябва да се промени и той да бъде променен в полза на обществото. Битката е срещу олигархията и в списъка е и Валентин Златев – би трябвало той да е следващият, каза председателят на НФСБ Симеонов.

Борбата ми е срещу хазартната зависимост и за мен това е една успешно приключила кауза, търкането на талончета до голяма степен спря, няма я тази зависимост, каза още той.

По повод изпращаните от Васил Божков послания или съобщения от Дубай и реакцията на управляващите, Валери Симеонов отбеляза, че не трябва да им се обръща на внимание.

„Повече от ясно е, че това е поведение на един човек, който по-скоро се опитва да създаде някакво напрежение, да създаде някаква бъркотия в държавата, но не и да се защитава. Според лидера на НФСБ поведението на Божков не е на човек, който е несправедливо обвинен и който се защитава. До момента по тези 18 обвинения той не се е опитал да опровергае нито едно. Основният въпрос е виновен ли е този човек или не е виновен, дължи ли 700 млн. или не ги дължи.

С първите промени в Закона за хазарта са ограничени лотарийните игри, сега усилията му са насочени към ограничаване на игралните зали и казина. Зали и казина има и близо до училища, въпреки че законът забранява това.

Lupa.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!