Блатечки: Най-много шамари съм ял от Стефан Данаилов

Навръх 50-годишния си юбилей лошото талантливо момче на българското кино и театър Асен Блатечки споделя, че със Стефан Данаилов е имал най-големите си пререкания.

Той ми се караше за какво ли не, дори помня, че на една репетиция ми удари 15 шамара, ама беше за мое добро. Сега разбирам, че е имал право – едно малко келешче като мен да му се прави на Ален Делон. А то не става така. С днешна дата смятам, че той е най-големият ми учител и в живота, и в професията. Благодарен съм и на много други хора, минали през живота ми, но като цяло съм благословен. Направих всичко, което си пожелах – и с труд, и с късмет“.

„Актьорите сме благословени с това, че можем да си играем цял живот и затова ни плащат дори. Аз съм всеяден и искам всичко да изиграя, но нямам мечтана роля. Забелязвам, че в тази пандемия хората предпочитат по-смешни, по-леки постановки, да се позабавляват, а понякога на нас не си играят сериозни роли. Но да се надявам това да е временно“, казва актьорът. Въпреки пандемията Блатечки е от най-търсените актьори и не само в театъра, но и в киното, пише „България Днес“.

(Visited 7 times, 1 visits today)