Близо 900 хиляди лева ще бъдат инвестирани в община Чирпан за 11 спортни площадки

Близо 900 хиляди лева ще бъдат инвестирани в община Чирпан за 11 спортни площадки

Близо 900 хиляди лева ще бъдат инвестирани в община Чирпан за 11 спортни площадки за ученици. От тях 700 хиляди ще бъдат осигурени от Министерството на образованието и науката за изграждане и ремонт на игрища за баскетбол, волейбол, футбол и народна топка, а останалите близо 200 хиляди лева са от съфинансиране на обектите, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Удовлетворен съм, че нашите проекти са одобрени за финансиране, а най-важното е, че ще зарадваме деца и ученици. Парите са по програмата на МОН. Ние ще изградим 4 нови площадки за волейбол и баскетбол в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Чирпан, за футбол в двора на ПГСС и в ОУ „Отец Паисий“ в с. Зетьово и ще извършим ремонт на дворовете на пет училища за изявените от децата спортове“, заяви кметът Ивайло Крачолов.

Предстои да се обновят още седем спортни игрища в училищните дворове. След ремонтите децата и учениците ще могат да играят на волейбол и народна топка в ОУ „Васил Левски“ в Чирпан, на футбол – в НУ „Свети Климент Охридски“ и в ОУ „Кирил и Методий“, с. Свобода. Ще бъдат ремонтирани и две площадки за волейбол и баскетбол в СУ „Пейо Крачолов Яворов“.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)