Богородичната стъпка край Старозагорските бани лекува вярващи и помага на бездетни

Много са светите места в България. Богородична стъпка е едно от тези, на които човек си заслужава да отиде.

[ad id=“225664″]

Местността Богородична стъпка се намира на около километър и половина северно от центъра на Старозагорските минерални бани. Там се намира скален феномен, наподобяващ отпечатък на човешко стъпало. Вдлъбнатините на този отпечатък са пълни с лечебна вода, която никога не пресъхва. Според легендата това е „стъпката“ на Света Богородица.

До „стъпката“ е изграден параклис, наречен „Рождество Богородично“. Параклисът е построен през 2003 г. с енергията и волята на местния жител дядо Нейчо Нейчев. Включват се всички съселяни, помагат и дарители.

bogorodichna-stypka hram1_resized

[ad id=“263680″]

Смята се, че скалите носят здраве. Между тях има процеп, хората се провират с надежда за опрощение на греховете. Хора от цял свят посещават мястото, за да се освободят от емоционални товари или да се помолят за здраве. Много бездетни са заченали рожба след посещението си на светото място.
Швейцарски геофизици са определили скалния феномен за едно от трите най-енергийни места у нас заедно с Кръстова гора и Демир Баба теке.

bogorodichna stapka (11)_resized

[ad id=“218001″]

Дори в най-големите жеги при нагорещения камък, в образуванието, напомнящо стъпка, се задържа вода – изсъхва много рядко. Тя не се пие. С нея се намазват болните места, или пък се потапят пръстите на лявата ръка, докато дясната е върху сърцето и казвате каква е болката ви. Изстрадали хора споделят, че така Богородица най-добре чува молбите на изпадналите в нужда.

Маршрутът местността е маркиран и поддържан, подходящ е и за велосипедисти. Това е черен път, но по него спокойно се движат автомобили.


image0 (9K)