Бойко Борисов: Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Пловдив навръх Деня на независимостта.Той обвини служебното правителство и президента Румен Радев за повишаването на цените. Според него президентските хора Пламен Узунов – секретар по правни въпроси и антикорупция и Николай Копринков – съветник по вътрешна политика и гражданско общество, управляват държавата.

Всичко поскъпва със стотици проценти – токът с 300%,.желязото с 200%, газът със 160%, обяви Борисов. „И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли е да увеличаваш администрацията“, попита Борисов и обобщи: „Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала „Черно море“ за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я.“

Целта на ГЕРБ е да е в управлението. Това заяви Бойко Борисов.

С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, което сме направили, попита риторично Борисов. Във всеки град сме направили промяната, допълни той.

„Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен, или ако не си от Инициативния му комитет, не си от цвета на нацията“, заяви Борисов.

Той коментира и новия политически проект на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков:

„Ще започнели с детски градини – ми ние сме направили 140 само в София. Ако той може да направи както правим ние – за 1 милион, нека да направи. Ще се научат, трябва да бъдем и добронамерени, това не е най-страшното“, каза Борисов.

„Ще видят, че колкото по-нависоко, толкова повече духа вятър. И тогава ще влязат и в нашата ситуация – да вземат управленски решения“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че Елен Герджиков е напуснал поста председател на Общинския съвет в София, защото не се е справял с отговорностите си. 

„Ще спра „Тракия“, докато не спрат мантинелите. В момента „Тракия“ е убийствена магистрала“, заяви Борисов и допълни, че на много места мантинелите липсват.

„Ако бяхте почтени, щяхте да направите бюджет за следващата година, а не да актуализирате нашия“, обърна се Борисов към опононентите си.

   

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)