НАЙ-НОВИ:

Бойко Борисов: Слави Трифонов не иска да прави правителство

Бойко Борисов: Слави Трифонов не иска да прави правителство

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Със своята заявка за правителство на малцинството и с изказа си Слави Трифонов реално не иска да управлява и да прави правителство, заяви бившият премиер Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той изрази съмнение, че кабинет, оглавен от Николай Василев, ще получи подкрепата на другите партии в парламента. Предложеният за премиер беше описан като „разумен“, но не е ново лице за политиката в страната, обясни още Борисов.

Управление с правителство на малцинството, представено по този начин, ще бъде трудно, каза още бившият премиер и припомни, че само след броени месеци ще трябва да бъде приет бюджетът на страната за 2022 година и това е много сложна процедура, дори и с мнозинство в парламента.

Още по темата

Според бившия премиер Трифонов е трябвало да представи своите приоритети пред останалите политически сили в 46-тото Народно събрание и да търси подкрепа за отделните политики. Подобен подход е имала коалицията ГЕРБ – СДС през април, когато са били сформирани два преговорни екипа, и при липса на подкрепа мандатът е бил върнат.

Със своето изявление лидерът на ИТН отказва да носи политическата отговорност, защото не заема никакъв пост в изпълнителната власт. „Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора“, каза още Борисов. Отговорност се носи с подпис и лично, допълни Даниел Митов, който също участва в брифинга.

Борисов на няколко пъти повтори, че не очаква ИТН въобще да успее да прокара правителството. „Планът им е друг отдавна – Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта каквото може“, каза Борисов и отказа да коментира дали депутатите на ГЕРБ ще подкрепят състава в пленарната зала.

„Това е играта на Румен Радев да остане служебното правителство на власт. Те знаят този сценарий и се държат сякаш ще векуват“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира също, че ГЕРБ – СДС ще предложат кабинет с премиер Даниел Митов, който беше кандидатурата и след изборите през пролетта. За него сега основна грижа са неговите привърженици, които са били тормозени и сплашвани от властта.

ГЕРБ-СДС няма намерение да обжалва резултатите от изборите, макар да са подали множество жалби за нарушения в изборния ден.

Източник: https://www.investor.bg/ . ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Коментарите са изключени.

Left Menu Icon