Бой и душене с кабели, тормоз – животът на 27-годишната Деница

Жертва на насилие разказва за преживения ужас и търси помощ. 27-годишната Деница месеци наред живее като затворник, защото се страхува от насилника си, разказва тя в ефира на Нова тв. Успяла да избяга, но се страхува, че ще бъде убита, защото мъжът продължава да я заплашва.

Насилникът на Деница скачал върху главата й, душил я, биел я с кабели с метални шипове. Жената успява да избяга преди 7 месеца.

През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ – веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя благодари на тези хора, твърдейки, че те са спасили живота й.

Деница дори сега не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той със сигурност не е в града – Варна. Детето й излиза само с баба си.

Насилникът на младата жена вече има присъда от година и половина пробационна подписка, но това не го спира да продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница се чуди дали трябва да е поредната жертва, намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев направи коментар относно този случай и обеща, че ще посредничи за това МВР да предприемат необходимите мерки. 

„Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата“, каза той.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)