Боксова легенда стана жертва на нападение с пистолет

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в три различни категории Хулио Сесар Чавес-старши е преживял кошмарен инцидент в Мексико Сити.

57-годишният бивш боксьор пристигнал в мексиканската столица заедно с Хорхе Пеня от своя екип. Двамата тръгнали към студиото на телевизия „Ацтека“, където боксовата легенда е трябвало да коментира боксова гала вечер.

На излизане от летището, на един светофар до колата им спрели мотоциклетисти и поставили дулата на пистолети до главата на Хулио Сесар Чавес и неговия приятел. Двамата пътници били принудени да се разделят със своите телефони, златни верижки и часовници. Крадците взели скъпия часовник „Hublot“, който бившият боксьор получил от Световния боксов съвет преди година.

„Станах жертва на нападение. Към главата ми беше опрян пистолет и бях принуден да дам телефона, часовника и златния си ланец. Хорхе също трябваше да даде неговите. Подчинихме се, тъй като можеше да загубим животите си за секунди“, написа Чавес-старши в социалните мрежи.

Хулио Сесар Чавес-старши е считан за един от тримата най-велики спортисти в историята на Мексико, редом до Фернандо Валенсуела (бейзбол) и Уго Санчес (футбол). Професионалната кариера на бившия боксьор продължава от 1980 до 2005 година. Той е ставал световен шампион за професионалисти в категории супер перо, лека и лека средна. За продължителния период, който прекарва на професионалния ринг Чавес-старши има 115 мача, в които е записал 107 победи (86 с нокаут), 6 загуби и две равенства.


image0 (9K)