Борислав Сарафов: Преследваме мигрантите, вместо „каналджиите“

Борислав Сарафов: Преследваме мигрантите, вместо "каналджиите"
Борислав Сарафов: Преследваме мигрантите, вместо "каналджиите"

Снимка: БГНЕС

„Каналджийството“ е високоорганизирана престъпна дейност и се прави от много хора, имащи различни функции. Това каза заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов в предаването „120 минути“ по bTV.

Още по темата

25 ное 2022 14:35

93

24 ное 2022 18:30

93

24 ное 2022 18:23

5

„Каналджиите“ са организирани по начин, по който осъществяват контакти с международните си партньори. В Истанбул и в Одрин има борси за „каналджийски“ услуги и мигрантите, които искат да стигнат до Западна Европа, ги търсят, посочи Сарафов.

По думите му на определени места се оставят до 5 хил. евро, като тези суми се отблокират, когато мигрантът пристигне в друга държава. Тогава той праща клип, за да може парите да бъдат отблокирани на съответните организатори в Турция, и това е нещо като застраховка, каза още Сарафов.

Лицата стигат да българската граница, минават през оградата, откъдето ги поемат българи. По думите му мигрантите се качват на бус и се транспортират до българо-сръбската граница.  В тази престъпна дейност са заети много лица, като верига, допълни Сарафов.

По думите на Борислав Сарафов най-тъжното и унизително за нас е, че преследваме мигрантите, вместо „каналджиите“.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)