Борисов инспектира и навръх Никулден: Пускаме процедурата за пътя Русе-Велико Търново

Премиерът Бойко Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстният път на София. С него на празничния Никулен е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който е именник. Той разкри как върви строителството на магистрала „Хемус“ и двамата съобщиха, че в понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе-Велико Търново. Те огледаха ремонта на Околовръстното шосе на София и пуснатата днес отсечка.

Нанков разговаря със строителите там, а премиерът ги поздрави за празника и ги похвали, че работят. Те обаче обясниха, че за това получават допълнителни пари и им се плаща добре.

„Тук може да се види разликата между това, което правим. Имаш 8 платна на тангентата и 2 на Околовръстното, кое е по-добре“, риторично попита Борисов.

„Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете. И да не забравяме – най-важно е качеството“, отсече той.

Строителите пък му показаха модерна машина от най-ново поколение, с която се полага асфа уточниха, че с такива се работи и в Германия.

По време на обиколката на ремонта на Околовръстното шосе премиерът коментира и пандемията, като заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства, но те успяват да изписват и по 2500 оздравели на ден. Той изрази надежда, че епидемията скоро ще свърши и няма да има такъв натиск над лечебните заведения, а икономиката ще се стабилизира в световен план.

Борисов обяви, че се работи и по плана за връзване на магистрала „Люлин“ с околовръстните отсечки, както и за западната тангента.

Ремонтираме три участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път в района на кв. „Требич“ и Нови Искър. Това написа премиерът Бойко Борисов в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

По думите му трите участъка от Северната дъга в района на кв. „Требич“ и Нови Искър, които са с обща дължина 5,8 км. „Вече приключва реконструкцията на първия участък с дължина 1,3 км между пътния възел със Северната скоростна тангента и кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“. Вече е пуснато движението по обновеното трасе“, пише още Борисов.

epicenter.bg

 


image0 (9K)