Борисов не си говори с Радев – внасял единствено разнобой и то по време на криза. Премиерът – горд със сънародниците си

В момента Борисов не си говори с президента Румен Радев. „Какви разговори? Никакви разговори, не виждам и никакъв смисъл някакви разговори да водя“, реагира Борисов на въпрос за отношенията с държавния глава на брифинга снощи

Премиерът още е обиден от речта на президента от неделя с изявлението му след налагането на ветото върху Закона за извънредното положение. Затова и не вижда смисъл в свикването на един Консултативен съвет по национална сигурност: Какво ще реши този съвет. Ако иска да си прави, ще пратя свой заместник и няма да наруша конституцията“, отсече премиера и захапа президента, че вбива разнобой, който е пагубен в момента за една държава, пише news.bg.

„Вместо да каже браво на нашите момчета, не на мен – аз не съм момче, но на лекарите, на полицаите, вижда, че се справят..!“ Борисов реторично попита и нали армията не е включена в мерките по извънредното положение, за да не каже някой, че са му взели правомощията върху армията: На никого не сме взели правомощията върху армията. „Полицаите нека сами да седят на КПП-та и на дъжда… в цяла Европа армията помага, а нашите…“, завърши премиера словесната си атака към президента.

Борисов отново заяви, че няма кой да ни помогне в тази ситуация, а ние сами трябва да си помогнем. Той вижда, че мерките се спазват и е горд със своите сънародници.

„Във Великобритания вдигат дронове, армията е на крак, във Финландия – Хелзинки е под карантина, Истински се радвам, че българите ни повярваха и съм горд с моите сънародници, заяви Борисов, като се подкачи с изявлението на президента Румен Радев за отбелязването на националния празник на Шипка: „А някой се шегуваха на 3 март…“

„Никой не може да каже колко ще продължи кризата. Ние не искаме да си представяме повече от месец – месец и половина, но…“ Затова и по думите на премиера решенията ще бъдат ежедневни, според много динамичната ситуация.

Към момента не се предвиждат никакви средства по линия на ЕС. Едва на един следващ етап ще се обсъждат три варианта за финансиране на кризата, обясни Борисов и предположи, че разговорите ще са във формат дву- и тристранни, като тепърва ще се уточняват подробностите. Всяка една държава, включително и т.нар. донори си има своите проблеми. Европа се притеснява от верижната реакция, която по думите на премиера, може да е ужасяваща.

Еврозоната първи ще се спасят, предположи премиера, като не пропусна да се заяде с опонентите си, които само преди месец – два надигнаха глас срещу влизането на страната ни в Еврозоната.


image0 (9K)