Борисов пристигна за разпит, симпатизанти скандираха името му

Борисов пристигна за разпит, симпатизанти скандираха името му

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Б.Б., пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

image0 (9K)

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. – председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г.

Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

Още по темата

25 май 2023 08:25

62

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина“, съобщиха от прокуратурата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Софийска градска прокуратурата за първия си разпит от прокурор за деня с черен джип, който влезе в подземния паркинг.

Близо 200 симпатизанти, сред които и депутатите от ГЕРБ, се събраха пред прокуратурата, за да изразят подкрепа към Борисов.

https://www.dnes.bg/

(Visited 21 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!