Борисов: Саботират обществените поръчки с обжалвания. Това трябва да спре!

„Трябва да се знае във всяко село, че или има постоянен полицай, или има видеонаблюдение, или минава полицейски патрул, който отива при кмета, подписва се в тетрадката, пита го за проблеми, за да живеят спокойно хората“, казва премиерът

Промени в законодателството, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки, и други, които да дадат инструменти за борба с престъпността, бяха обсъдени на днешното правителствено заседание. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

[ad id=“263680″]

image0 (9K)

Работни групи с участието на всички заинтересовани институции, готвят изменения в ЗОП и в Наказателния кодекс, посочиха вицепремиерът Дончев и министър Цачева. Прецизират се текстовете за кръга заинтересовани лица при обжалване на обществените поръчки, като целта е да не бъдат спирани с години значими проекти, което води до загуба на средства и невъзможност да бъдат реализирани важни за обществото политики. Готвените промени в наказателното законодателство са свързани основно с приравняване на противозаконното отнемане на автомобил с кражба.

[ad id=“236993″]

Обсъдени бяха и резултатите от първите срещи на министъра на вътрешните работи с кметове от малки населени места и с кметски наместници за съвместната им работа с полицията за опазване на обществения ред и сигурността по селата. Задачата беше възложена от премиера Борисов на оперативно заседание на кабинета в понеделник.

[ad id=“236999″]

„Трябва да се знае в селото, че или има постоянен полицай, или има видеонаблюдение, или веднъж минава полицейски патрул, който отива при кметския наместник или при кмета, подписва се в тетрадката, пита го за проблеми, за да живеят спокойно хората“, посочи министър-председателят.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!