НАЙ-НОВИ:

Борисов се похвали: Лично турският министър се задейства за залавянето на Очите

„Димитър Желязков все още не е екстрадиран, сега се подготвят документите“, каза премиерът

[ad id=“225664″]

Димитър Желязков – Митьо Очите е бил задържан в Истанбул снощи. Лично турският министър на вътрешните работи се е задействал по случая заедно с главния прокурор, съобщи премиерът Бойко Борисов от граничното полицейско управление „Малко Търново”, предаде бТВ. Митьо Очите все още не е екстрадиран, сега се подготвят документите, допълни Борисов.

Арестът е станал около 3 ч. тази нощ в хотел, съобщиха по-рано от специализираната прокуратура, откъдето допълниха, че Желязков е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

[ad id=“263680″]

„Министър Радев, главният прокурор Цацаров, аз каквото можах, още вчера се свързахме с турските колеги и затова ви казвам, че колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция, когато имаме такива прагматични отношения – доведе до резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час след това в Истанбул вашият съгражданин го задържаха. Мисля, че се действа по тези международни заповеди за екстрадиция. (…)

-->

Не трябва да сте толкова взискателни, може да избяга някой, но както казах, може малко да забавят, но винаги ги хващат. Арестуван е и сега действат международните заповеди за екстрадиция.

На мига лично министърът на Турция на вътрешните работи се задейства, заедно с техния главен прокурор, да го задържат и го задържаха в рамките на час“, каза премиерът Борисов.

[ad id=“236993″]

Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол преди дни, след като при специализирана акция в Бургас бяха задържани общо 19 души, за които се смята, че са близки до него. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови